Sunday, 8 May 2011

Another 'A' fLy fLy aWay !!

…..salam semua…..

Ehhmmm,korang sume sihat???

Exam macam mane ???

Huhuhu

Saja je tny…mne tau nasib korg x macam aku kn!!.

:D

Pagi td aku ada paper…

Management Accounting And Control(MAF420)

Sebelum nie aku ckp yg MAF nie mcm aku blh score la…

Atleast klw x dpt A+ pown,dpt A je ok la…!!

Sbb feveret aku kn(wlpn almost aku nk drop sbb ada masalah yg x dpt di elakkan)

Thanx untuk puan siti n puan zaharah sbb mnghalang n bg smngat kt aku

Entahhh laaa,gerammm sgt sgt dan sgt !!!!

Susah nk mampooosss kowt soalan dia…..

FAKULTI PERAKAUNAN byk kowt stok kertas warna PURPLE,

So td dorg pown bg la kertas soalan warna PURPLE

AGAINNNNN !!!!!!(after paper OB yg harammm tue)

Like seriously,,,aku baca soalan dia mcm aku x prnah belajar jer…

(sorry sir Azmi for answering the question that way)

L

Aku nak say sorry gak kt sape2 yg dok kiri kanan n belakang aku td

Klw aku tersaiko dorg…

Huhu

Aku xde niat pown nk mintak answer booklet smpai 2…

:D

Ehmmm,pape pown aku nak korg sume yg amik paper MAF420 tue xyah la pk lg k…

What past is past,cannot be done undone!!!…

(tetibaaa aku bg nasihat kt org kn)

Hahaha

Korg sume just focus kt paper yg sterusnya je ok…

Aku harapkan paper last aku ari selasa nie,WHICH IS(ayat feveret sape la nie)

Paper PRINCIPLES AND APPLICATIONS OF REPORTING STANDARD(FAR400)

aku harap soalan dia x susah sgt wlpn as what EN.ISMAIL(lecturer aku la) ckp yg paper nie every sem almost 50-60% failure rates !!!!

Hah!!!

Tinggi x???

Aku harap aku berada dlm golongan yg LULUS tue laa….

AMIN!!!!.....

Ok laaa…moh kita sambung stdy

X sabar nk abis n nak cuti 4bulan!!!

hahahhaa

Thursday, 5 May 2011

OB oh OB


Salam semua....
mood arini sgt sgt tension...
geram pown ada...
pasal apa??
pasal paper kat atas nie laaa..
OB/MGT534

masa masuk dewan exam je bila aku tgk kertas OB nie wrna PURPLE...
aku mmg da tau soalan dia mesti susah/senang tapi tricky
(macam sama je kn)
hahaha
sbb soalan kt kertas yg warna purple nie usually tahap kesusahan dia tinggi...
tapi aku xde la down sgt,sbb aku cuba ntk pk +ve je time tue...
TAPPIIIIIII......

geram lak aku...
bila aku bukak je kertas tue....
apaa yg aku baca byk yg x keluar...
arrrrhhhhgggg....!!!!!

aku rasa mcm nk bakar je buku OB nie...
tp x boleh....
takut sem depan kena amik balik...
:(
issshhhhhh,selisih je aku mintak repeat paper nie kan....

xpe laaa...aku mmg redha je...
hopefully lecturer tue marking ngn penuh kasih sayang la...
huhu...n please i dont want 'C'

pape pownn....
atleast aku rasa happy ckt la skrg sbb
NO MORE READINGS/THEORY PAPER !!!!
tnggal 2paper je skrg nie....
MAF420 n FAR400 jer..
both are calculation paper...
makanan aku kowt !!!!
(tetiba belagak kn):D
xdeee laaaa,da mmg aku pnya feveret kira2...
klw x,xde la aku amik ACCOUNTING kaannnnn...
hahaha

hope kegembiraan menanti ku di penghujung 2paper nie
setelah 3paper aku kecundang di kepulauan antartika....
hahahhaa


Wednesday, 4 May 2011

:.Best Friend Forever.:


...Assalamualaikun n salam sejahtera...
sebelum aku ce cite pasal tajuk aku nie..
aku nk ucap THANX pada yg da singgah blog aku yg boring nie...
1st time nie aku terjebak dalam dunia blog...


ok3...
balik pada tajuk aku nie..
apa yg korg paham ngn makna BFF tue ???
klw aku,dlm simple word BFF nie adalah org yg ada ngn kita time
SUSAH n SENANG!!!

malas lak nk cakap byk2...
meh la aku kongsi ngn korang.....
nah ambik kau !!!
here are few my closest fren yg aku ada kt UiTM...
AZEM
MIRUL
ACAP
AYUMI
KAK MAR
Q
KECHIK
ALIN
BELLA


nk citer pasal dorg x ??
ofcoz la..
nama pown BFF aku kn...
motippp xnk share...
kwn2 aku ni ada mcm2 jenis...
n sume hot okayyy!!!
:D

nak kenal dorang lebih lanjut tunggu next entry okay...
skrg aku nak stdy dulu...
esok ada paper kowt...
kau mampoo nganga esok time exam...
aku non mampoo okayyy...
hahaha

SeCrEt aDmiRe

ok3...i'm back !!!
gilerr x aku nie..
less than 24hours jer aku da tulis 3entry...

ehmm,entry sbelumnya aku tulis pasal exam je kn...
mcm bosan jer...
mehh la aku citer bnda2 yg panas ckt...
hahaha
korunk klw baca tajuk je da suka kn...
mst korng trtnya2 sape la yg aku admire tue kn...??
hah!!!
ada aku nk bagi tauuu!!!...
kau gileeerrr kalau aku tulis nama beliau kat cn...
mmg sah3 tempah maut la kan!!?

actually aku da lama perasan dia...
tapi baru2 nie je la aku mcm ada perasaan kt dia...
hah!!
KONTROVERSI di situ...
hahahah
kau bayang kn la...everyday aku tatap gmbar dia kowt....
terus jadi wallpaper hp.....
kau mampoo..??non mampoo knn!!!
hahaha

xde la...
actually aku suka cara dia senyum jer....
perwatakan diaa....
cara dia jalannn....
cara dia layan org...
heh!!! bukan layan yg itu la...!
maksud aku cara dia communicate ngn org...
hahaha

slalu gak la aku mesej ngn dia wlpn jarang dia reply...
kadang2 mesej 2ari yg lepas baru nk reply...
SEDEYH !!!!
hahahah

.................tapiiiiii................
aku suka gitu3 jer laaaa..
kawan aku cakap aku da terlalu obses ngn dia...
mana tak nye...kalau da ari2 tgk hp trus snyum sndiri...
nak stdy pown amik mood tgk gmbar dia...
hahaha

apa lagi aku nak bebel erk ???
ehmm,aku tau la...dia x pandang aku pnya...
sbb sape la aku kn kalau nk d bndingkn ngn dia...
(tetibaaa aku merendah diri kn)
haruslahh aku mrendah diri kn...
sbb aku mmg sedar diri sape aku nie..
tetibaaa lagi aku wat ayat tacing kan...!
hahahaha

pape pown...
aku harap aku pny friendship nie akan kekal smpai bile3..
even dia akan grad dulu drpd aku...
(menangis 5minit bila pk dia da nk grad)
huhuh
=_=

STRESS+TENSION=GILA

............TENSIONNNNN......
.................STRESS..........
hah!!
tue mesti perkataan yg korg selalu sebut kn??
sama la ngn aku...
arini je da byk kali aku ckp prkataan nie...
mana x nye...
bayangkan la bape banyak aku nk kena baca OB nie....
paper OB nie ari jumaat...

TENSION dia x payah cakap la kan...
kau bayangkan la...
aku nie budak accounting kowt,,
memang x la kalau aku suka hafal...
and the best part is sem nie cuma ada 2subject je calculation paper..
tue pown 40:60...
40% teori,60% calculation...
boleh la kan drpd xde...hahaha

ni aku x tdo lagi pown sebab mngadap buku OB tue
(tapi skrg x la,sbb aku nga update blog kn)
hahahah

sem nie aku memang nak DL lagi la kan...
tp kalau sume paper da macam h****m..
camne seyh aku nk score!!
(aishhh,jgn ckp cmtue,masih boleh usaha nie)
think positive ye kawan2...

btw:GOOD LUCK sume...jgn tdo lmbt ok...
:D

eXam......!!!

Salam....
aku baru je buat blog nie...
sebab apa???
sebab kawan aku si azem ngn mikah ada blog..
so aku nampak ngn ada blog nie macam boleh release stress...
kau mampoo?? non mampoo uolzzz...
hahaha

ok ok...1st entry aku nie aku nk cecite pasal exam...
da lambat ke??
mungkin la sebab aku da abis 3paper pown...
tinggal 3paper je lagi...

ehmmm,sem nie aku amik 6paper final
-CTU553(HuBunGan EtNik)
-CRG520(BuSiNesS EtHiCs n CoRpoRatE gOvErnAncE)
-PSA420(PuBliC sEcToR AcCouNtinG)
-MGT534(OrGaNiZaTioNaL bEhAvIoUr)
-MAF420(mAgEmEnT aCcOuNtiNg aNd cOnTrOL)
-FAR400(PriNciPLes aNd ApPliCatiOns oF rEpoRting StaNdaRds)

p/s: yg BOLD tuE KiLLeR pApEr akU....
KaLaU fAiL jGn tNy KeNaPa!!
pApE pOwn sEmOgA akU dAn AnDa SeMua bErjaYa eXaM kALi niE